Tutustu!

TERVETULOA MUKAAN KANKAANPÄÄN ELÄKKEENSAAJIEN TOIMINTAAN!

 

Kankaanpään Eläkkeensaajat ry. on 1972 perustettu yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on eläkkeellä olevien ihmisten edunvalvonta, sekä henkisen- ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitäminen ja edistäminen.

Yhdistyksemme jäsenmäärä nykyisellään on noin 130 henkilöä.

Kuulumme jäsenyhdistyksenä valtakunnallisen Eläkkeensaajien Keskus liittoon ja sen Satakunnan piiriin

Yhdistyksemme jäsenmaksu vuodelle 2024 on 15,- euroa. Jäsenmaksulla saa, Kankaanpään eläkkeensaajien toimintaan osallistumisen ja monien siihen liittyvien etujen lisäksi, seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvän monipuolisen Eläkkeensaaja-lehden.

 

Yhdistyksemme kerho kokoontuu yleensä kerran viikossa tiistaisin, Soihtulassa, Kankaanpään työväentalolla, osoitteessa Torikatu 9, Kankaanpää.

Tiistaikerhossa pääasiana on ystävien tapaaminen kahvikupin ääressä, kuulumisien vaihto ja muu sosiaalisten- ja vertaiskontaktien ylläpito.

Keskittymistä ja tarkkuutta vaativa boccia-peli kuuluu tiistaitapaamisten vakio-ohjelmaan, samoin erilaiset leikkimieliset visailut ja pelit, usein myös arvonnat ja bingo tuovat jännitystä kerhopäivään. Luonnollisesti jokainen voi aina myös esittää uusia ideoita kerhopäivän piristykseksi.

Lisäksi meillä on varsin usein mahdollisuus kuulla vierailijoina asiantuntijoita, jotka antavat tietoa ja ohjeita ajankohtaisista- ja muuten jäsenkuntaamme kiinnostavista, aiheista elämän monilta aloilta, kuten esimerkiksi:

 • Ikäihmisten terveystieto ja -huolto
 • Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ja kunto, sekä niiden ylläpito ja kehittäminen
 • Matkailu, kotimainen ja pidemmällekin suuntautuva, edulliseen ryhmähintaan
 • Talous- ja pankkiasiat, 
 • Tietokoneen käyttö jokapäiväisessä elämässä, esimerkiksi pankkiasiointiin liittyen
 • Seurakunnan toimintaan liittyvät asiat
 • Kulttuuri, kuten konsertit, teatteri, elokuva, politiikka, urheilu, yms.

 

Yhdistyksemme tarkoitus on siis saada eläkeikäiset ihmiset yhteen, keskustelemaan meille tärkeistä asioista, luomaan uusia ihmiskontakteja, saamaan uusia ystäviä ja harrastuksia. Uskomme, että yhdessäolo ja toimiminen muiden ikäihmisten parissa ylläpitää ja parantaa henkistä- ja ruumiillista vireyttä ja kuntoa, sekä parantaa elämänlaatua.

   

Kankaanpään Eläkkeensaajat ry. tarjoaa työelämän jälkeen sinullekin mielenkiintoista toimintaa, uusia harrastuksia ja -tuttavuuksia – täyttä elämää hyvässä seurassa.

*************************************************

Eläkkeensaajien Keskusliitto, EKL ry, on puoluepoliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen eläkeläisjärjestö.

EKL ry kuuluu valtakunnalliseen eläkeläisliittojen etujärjestöön EETU ry:n.

Eläkkeensaajien Keskusliitto toimii 15 piirijärjestönsä ja 323 jäsenyhdistyksensä kautta yli 80 000 jäsenensä etujen ja hyvinvoinnin puolesta, sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.  

 

EKL:n strategia 2019-2023

 

Visiomme

EKL on nykyaikainen ja nuorekas, sinnikkäästi ja aktiivisesti eläkkeensaajien asemaan yhteiskunnassa vaikuttava toimija, joka tarjoaa myös ilon ja oppimisen mahdollisuuksia mukavassa seurassa.

 

Toimintatapamme

 • Eläkkeensaajat toimivat paikallisesti ja valtakunnallisesti.
 • EKL on vahva vaikuttaja ja osallistuva toimija eläkkeensaajien arjessa.
 • Vapaaehtoisten ja työntekijöiden motivaatioon, osaamiseen, sekä ammatti- taitoon panostetaan.

 

 EKL:n yhdistysten toiminnan tarkoitus:

 • Yhdistysten tarkoituksena on toimia jäsentensä edunvalvojana sosiaalisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi, tarjota jäsenilleen mah-dollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen, järjestää kulttuuri- harraste- ja muuta virkistystoimintaa, sekä edistää fyysistä ja henkistä toimintakykyä.
 • Yhdistys tekee aloitteita ja esityksiä poliittisille ja kunnallisille päättäjille, sekä viranomaisille eläke- sosiaali- ja kulttuuripolitiikkaan liittyvissä asioissa ja pitää yhteyksiä paikallisiin eläkejärjestöihin sekä niiden yhteistyöelimiin.
 • Yhdistys järjestää kokouksia, ohjelmallisia tilaisuuksia, juhlia, vierailuja, retkiä, matkoja ja muita erilaisia virkistystilaisuuksia.
 • Yhdistys järjestää opintokerhotoimintaa, sekä alustus- ja luentotilaisuuksia.
 • Yhdistys harjoittaa vapaaehtoista ystävänpalvelutoimintaa.
 • Yhdistys ylläpitää ja siirtää nuoremmille sukupolville kansallista kulttuuri- perinnettä, harraste- ja kulttuuritoiminnan avulla.
 • Yhdistys toimii eläkkeensaajien yhteiskunnallisen arvostuksen kohottamisek- si. 

Elkäkkeensaajien Keskusliiton jäsenillä on myös mahdollisuus edulliseen lomailuun Rajaniemen lomakeskuksessa Virtain kaupungissa, Siekkisjärven rannalla.

Rajaniemen viihtyisät huoneet tarjoavat majoitusta ja ateriapalveluita 60 henkilölle, sekä kokous- ja koulutus. ja juhlatilat 80 hengelle.

Tervetuloa lomailemaan ja rentoutumaan Rajaniemeen!

https://www.ekl.fi/rajaniemenlomakeskus/

 

 

 

 

 

 

 

Kankaanpään Eläkäkkeensaajat ry:n toiminta

 

 

Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n strategia ja toiminta